Chevron a anunţat luni că a ajuns la un acord să cumpere compania Hess pentru 53 de miliarde de dolari, sub formă de acţiuni, aceasta fiind a doua megafuziune propusă printre cei mai mari jucători petrolieri din SUA, după ce Exxon Mobil a oferit 60 de miliarde de dolari pentru Pioneer Natural Resources, la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul propus măreşte concurenţa dintre Chevron, cel de-al doilea mare producător american de petrol şi gaze după Exxon, punând grupuş în concurenţă directă cu rivalul său mai mare pentru a dezvolta foraje în Guyana, unde industria petrolului este în dezvoltare.

Acordul semnalează, de asemenea, planurile Chevron de a continua să stimuleze investiţiile în combustibili fosili, deoarece cererea de petrol rămâne puternică, iar marii producători folosesc achiziţiile pentru a-şi reface stocurile după ani de investiţii insuficiente.

Chevron a oferit 1,025 dintre acţiunile sale pentru fiecare acţiune deţinută de Hess, sau 171 USD per acţiune, ceea ce implică o primă de aproximativ 4,9% faţă de preţul de la ultima închidere a bursei.

Valoarea totală a tranzacţiei este de 60 de miliarde de dolari, inclusiv datoria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.