În viitorul apropiat, ChatGPT va ţine minte informaţii despre utilizatori, în ceea ce se poate dovedi o armă cu două tăişuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

OpenAI a anunţat că va înzestra ChatGPT cu memorie - chatbot-ul va ţine minte informaţii despre utilizator de la un chat la altul.

Astfel, chatbot-ul va memora discuţiile anterioare şi ceea ce a învăţat despre utilizator, putând să folosească aceste informaţii pentru a oferi răspunsuri personalizate mai bune.

Teoretic, asta ar trebui să se concretizeze într-un nivel de funcţionalitate superior şi o înţelegere mai bună a cerinţelor venite de la utilizatori.

Pe de altă parte, la fel care în cazul serviciilor altor companii de tehnologie, se ridică problema intimităţii. Pe lângă antrenarea modelelor lingvistice, informaţiile pot fi folosite pentru a realiza un profil al utilizatorului, care poate fi folosit pentru targetarea cu reclame, dar şi în alte scopuri.

Aşa-numita memorie va fi activată în mod implicit, iar cei care nu doresc să o folosească vor trebui să o dezactiveze manual. Cei care o preferă, vor putea fie să lase chatbot-ul să înveţe tot ce poate despre ei, fie să aleagă a fi păstrate doar anumite informaţii.

Alături de ChatGPT, vor căpăta memorie toţi chatboţii personalizaţi care sunt disponibili în magazinul oficial operat de OpenAI.

Pentru moment, memoria este disponibilă doar pentru un procent mic de utilizatori, în cadrul unui test.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.