Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a inaugurat, miercuri, o investiţie de 20 de milioane de lei realizată pentru dezvoltarea Subunităţii CERONAV Galaţi, necesare activităţii de instruire a personalului navigant fluvial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Investiţia în valoare de 20 milioane de lei reprezintă cel mai modern Centru de pregătire profesională pentru personalul din sectorul de transport pe ape interioare. Centrul deţine facilităţi de instruire atât pentru pregătirea teoretică, cât şi pentru cea practică şi echipamente moderne şi inovative, care vor contribui la creşterea calităţii activităţii de instruire bazată pe competenţe, conform reglementărilor europene”, arată un comunicat al CERONAV.

CERONAV a reunit în cadrul acestui eveniment reprezentanţi din conducerea Ministerului Transporturilor, Autorităţii Navale, autorităţilor publice locale, operatorilor de transport, administraţiilor fluviale şi instituţiilor de educaţie.

”România are aproximativ 10.000 de navigatori pe ape interioare. În acest sens, Ministerul Transporturilor susţine demersul constant al CERONAV de a oferi personalului navigant fluvial formare profesională la standarde înalte”, a declarat Ionel Minea, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, prezent la eveniment.

La rândul său, Ovidiu Sorin Cupşa, director general CERONAV, Ambasador Maritim IMO, spune că ”obiectivul de la Galaţi este esenţial în strategia de dezvoltare a infrastructurii CERONAV privind activitatea de instruire din sectorul navigaţiei pe ape interioare, având impact asupra creşterii mobilităţii personalului navigant român”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.