Cererea globală de oţel ar urma să crească cu 1,7%, până la 1,793 miliarde de tone metrice în 2024 şi să avanseze în continuare în 2025, a anunţat marţi Asociaţia Mondială a Oţelului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia se aşteaptă ca India să fie principalul motor al creşterii cererii, deoarece cererea chineză continuă să scadă.

După doi ani de declin şi volatilitate severă a pieţei post-pandemie, există semne că cererea globală de oţel ”se va stabili pe o traiectorie de creştere în 2024 şi 2025”, se arată în comunicatul grupului industrial.

Cererea globală în 2025 ar urma să crească cu 1,2%, până la 1,815 miliarde de tone, se arată în comunicat.

Utilizarea oţelului în China, cel mai mare producător şi consumator de metal din lume, a scăzut cu 3,3% în 2023 şi este aşteptată să fie constantă în 2024, deoarece scăderea investiţiilor imobiliare este compensată de creşterea investiţiilor în infrastructură şi a sectoarelor de producţie, potrivit asociaţiei.

Cererea de oţel a Chinei ar urma să scadă cu 1% în 2025, rămânând semnificativ sub vârful din 2020. Cu toate acestea, India a devenit cel mai puternic motor al creşterii cererii de oţel din 2021.

Asociaţia se aşteaptă ca cererea indiană să crească cu 8% în 2024 şi 2025.

Cererea din Europa, care a fost afectată de inflaţia ridicată şi de o politică monetară mai strictă, este aşteptată să înregistreze o creştere foarte modestă în acest an, înainte de un avans estimat de 5,3% în 2025.

Între timp, activitatea investiţională puternică va readuce cererea din SUA la creştere în acest an, după o scădere cauzată de încetinirea pieţei imobiliare în 2023, a spus asociaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.