CEO-ul Euroins România, Tanja Blatnik, anunţă că încearcă să identifice toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta decizia ASF, acuzând autoritatea că ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA. Ea mai spune că autoritatea a ales să comunice joi seară, ”prin scurgere de informaţii către mass-media”, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali. CEO-ul Euroins România mai spune că va lua toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Euroins România este surprinsă de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români. Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA. Aceste audituri se vor încheia la sfârşitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deşi a fost informată în detaliu. În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie şi, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienţilor noştri şi a asigura stabilitatea financiară a pieţei. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislaţiei româneşti şi europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie. Autoritatea de reglementare, fără a ţine cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali”, spune CEO-ul Euroins România, Tanja Blatnik.

Ea mai afirmă că Euroins, în prezent, ia ”toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi, relaţiile excelente cu partenerii, interesele clienţilor, precum şi investiţiile acţionarilor noştri şi, în cele din urmă, stabilitatea pieţei financiare”.

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 14 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar şi energetic care operează în regiune şi activează în domeniul distribuţiei, furnizării şi comerţului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de maşini, servicii de investiţii şi management al activelor. Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. În 2021, Eurohold a achiziţionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajaţi şi deservesc aproape 3 milioane de consumatori din ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.