Unităţile de reciclare Apple au primit în dotare un nou tip de robot care contribuie la automatizarea procesului de reciclare a produselor învechite sau defecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daisy, cum a fost botezat de inginerii companiei, aduce o serie întreagă de upgrade-uri faţă de modelele folosite până acum de Apple pentru reciclarea iPhone-urilor şi a MacBook-urilor sale.

Acesta este capabil să dezasambleze şi să recupereze materiale din 200 de iPhone-uri pe oră. Daisy a fost învăţată să lucreze eficient cu nouă din modelele de iPhone produse de Apple din 2007 până în prezent.

Conform Apple, la fiecare 100.000 de produse care trec prin braţele mecanice ale robotului Daisy sunt recuperate 1.900 kilograme de aluminiu, 770 kilograme de cobalt, 710 kilograme de cupru şi 11 kilograme de metale rare.

Metalele rare sunt, evident, cele mai preţioase şi mai greu de colectat. Minele pentru metalele rare reprezintă un risc atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru cei angajaţi să le extragă.

Daisy este doar unul din roboţii folosiţi de Apple pentru dezasamblarea produselor în scopul reciclării şi lucrează în prezent în fabrica din Austin, Texas. În afară de acesta, Apple mai are roboţi pe statele de plată în Europa şi alte state americane.

Compania americană a promis în urmă cu un an că va ajunge să producă smartphone-uri şi laptopuri exclusiv din materiale reciclate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.