Cei doi mecanici ai trenului privat de marfă cu 16 vagoane care a deraiat, în 8 aprilie, pe ruta Petroşani - Simeria, între staţiile Băniţa şi Merişor, au fost băuţi, arată rezultatul necropsiei făcute de medicii legişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, Dan Octavian Mărculescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro că rezultatul necropsiei făcute în cazul celor doi mecanici arată că aceştia consumaseră băuturi alcoolice.

”Amândoi mecanici de locomotivă au fost băuţi. Se evidenţia alcool în sânge. Pot să vă spun că nu era zero la niciunul”, a spus Dan Octavian Mărculescu.

Şeful SML Hunedoara a precizat că pe trupurile celor doi mecanici au fost observate multiple traumatisme rezultate în urma accidentului.

În 8 aprilie, un tren de marfă cu 16 vagoane, al unui operator privat, a deraiat, şase dintre cele 14 vagoane deraiate căzând într-o râpă adâncă de aproximativ zece metri. În urma accidentului, cei doi mecanici şi-au pierdut viaţa.

Traficul feroviar pe ruta Petroşani - Simeria, în Valea Jiului, în zona staţiilor Băniţa şi Merişor a fost blocat aproape o săptămână.

Accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.