Distribuitorul ceh de sisteme IT ALEF Group, cu vânzări anuale estimate la 208 milioane euro pentru acest an, a intrat pe piaţa românească prin preluarea companiei Likeit Solution şi estimează un avans al afacerilor de 18%, până la 33 milioane euro, pentru 2017, şi o recuperare a investiţiei în 3-5 ani, potrivit informaţiilor anunţate marţi de reprezentanţii grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Likeit Solution a avut afaceri de 28 milioane euro anul trecut. ALEF Distribution Ro, care va fi controlată în proporţie de 70% de grupul ceh, estimează un avans de 18% în acest an al afacerilor, în contextul extinderii zonei de suport tehnic şi a unui mare potenţial pe zona de securitate cibernetică, consideră directorul general al ALEF Group, Milan Zinek.

”Vom face noi investiţii pentrua extinde zona de suport şi pentru a stabiliza situaţia în ceea ce priveşte cash flow-ul. De asemenea, vedem un mare potenţial de dezvoltare în ceea ce priveşte sectorul securităţii cibernetice”, a declarat Zinek.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Compania are în plan angajarea a cel puţin şase ingineri în următorul an, pentru a suţine extinderea departamentului tehnic. În ceea ce priveşte recuperarea sumei investite pentru achiziţia Likeit Solution, care a rămas confidenţială, perioada standard de timp este estimată la 3-5 ani, potrivit lui Zinek.

Directorul ALEF Distribution Ro, Mircea Ciucur, consideră că cel mai important aspect al acestei tranzacţii este păstrarea echipei de la Likeit.

”Contractele şi reţeaua de 1.500 de parteneri ai Likeit trec în portofoliul ALEF. Echipa va duce şi ea business-ul mai departe, acesta cred că este cel mai important aspect”, a afirmat Ciucur.

Ciucur consideră că, pe piaţa românească de distribuţie IT vor exista mai multe consolidări ale afacerilor în viitor.

”Piaţa merge spre consolidări şi spre companii care pot oferi mai mult decât produse. Există o fractură între distribuitori şi zona de end user, nu există suport tehnic. Aceasta este nişa pe care vrem să mergem”, a afirmat Ciucur.

ALEF estimează, pentru România, venituri de 23 milioane euro pentru a doua jumătate a acestui an şi atingerea unui nivel de 100 milioane euro peste 5 ani. Din afacerile totale ale companiei, în România, zona de infrastructură IT reprezintă 50%, iar zona de securitate 35%.

ALEF Group are aproape 290 de angajaţi şi a încheiat parteneriate cu jucători importanţi precum Cisco şi Microfost. Grupul îşi desfăşoară activitatea în ţări precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.