Republica Cehă a anunţat marţi că a început discuţiile cu compania braziliană Embraer privind posibila achiziţie a două avioane de transport militar C-390 Millennium, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor constructorului de avioane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea vine după ce Austria vecină şi-a exprimat interesul pentru avioanele C-390 Millennium pentru a-şi reîmprospăta flota, într-o posibilă comandă comună cu Ţările de Jos, subliniind cererea pentru noua aeronavă menită să înlocuiască aparatele Hercules C-130, produse de Lockheed Martin.

Acţiunile Embraer au crescut cu mai mult de 1,5% în urma ştirii, fiind printre cele mai importante progrese ale indicelui bursier de referinţă al Braziliei, care a fost aproape constant.

”Mărirea livrărilor de C-390 este un aspect important al cotei noastre de suprapondere pe Embraer. Mai mult, numărul crescut de comenzi este de bun augur pentru îmbunătăţirea preconizată a marjei pe segment în următorii ani”, au spus analiştii JPMorgan.

Embraer şi guvernul ceh nu au oferit detalii cu privire la preţuri, dar JPMorgan a estimat potenţiala comandă la o valoare de aproximativ 240 de milioane de dolari.

Ministerul ceh al Apărării a declarat că doreşte să negocieze cel mai scurt timp posibil de livrare pentru aeronava despre care a remarcat că ar putea fi folosită pentru evacuări din zonele de criză.

Republica Cehă, care creşte cheltuielile pentru apărare pentru a-şi îndeplini angajamentele NATO, nu are în prezent avioane în nişa pentru zborurile pe distanţe medii şi lungi.

Embraer a curtat de mult ţara pentru o comandă, deoarece unitatea de apărare a companiei îşi propune să-şi extindă amprenta în străinătate.

”C-390 Millennium atrage atenţia mai multor naţiuni din întreaga lume”, a declarat Bosco da Costa Junior, directorul executiv al Embraer Defence & Security, într-un comunicat.

El a declarat pentru Reuters, luna trecută, că compania se află ”în etapele finale” ale discuţiilor cu mai multe ţări pentru a plasa comenzi pentru aeronavă.

Republica Cehă se aliniază pentru a fi a patra ţară NATO din Europa cu avioane C-390 în flotă, după Portugalia, Ungaria şi Ţările de Jos.

Suedia şi Austria se numără printre ţările non-NATO care discută şi despre posibile achiziţii.

Forţele armate ale Braziliei operează deja avionul, care a atras interesul până în India şi Coreea de Sud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.