Creditele prin programul ”Noua Casă” pot fi accesate începând de vineri şi prin cele peste 1.000 de unităţi teritoriale ale CEC Bank, iar banca oferă creditele cu o marjă de dobândă de 1,90%, sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piaţă, celor care îşi încasează salariile prin CEC Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pot beneficia de credite Noua Casă şi românii din străinătate, care au permis de muncă şi de şedere eliberate de autorităţile din statul respectiv.

"Creditele prin programul Noua Casă pot fi accesate începând de azi şi prin cele peste 1.000 de unităţi teritoriale ale CEC Bank- instituţia de credit cu cea mai extinsă reţea din România. (...) CEC Bank oferă creditele Noua Casă cu o marjă de dobândă de 1,90% - sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piaţă – celor care îşi încasează salariile prin CEC Bank", arată banca într-un comunicat.

Oferta Noua Casă a CEC Bank prevede o rată a dobânzii de 4,31% la lei (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care îşi încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp faţă de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci.

"Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casă, în schimb există un comision de gestiune aferent garanţiei de stat, de 0,40% din soldul garanţiei FNGCIMM. Garanţia acordată de FNGCIMM acoperă 50% sau 60% din valoarea finanţării, în funcţie de tipul imobilului şi valoarea creditului" , precizează banca.

Creditele Noua Casă vin cu un nivel al avansului mai redus decât creditele standard pentru locuinţe: 5% pentru locuinţele cu preţuri sub 70.000 de euro, faţă de 15% - avansul în cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casă este de 15% în cazul locuinţelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

De exemplu, o familie în care ambii soţi încasează salariul mediu pe economie (circa 3.400 lei net/lună/persoană), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (circa 111.000 euro). Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39%.

CEC Bank acordă credite Noua Casă şi românilor din străinătate, care au permis de muncă şi de şedere eliberate de autorităţile din statul respectiv.

În urma modificărilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casă, pot fi achiziţionate locuinţe noi (cu o vechime sub 5 ani) în valoare de până la 140.000 de euro sau locuinţe vechi (vechime de peste 5 ani) în valoare de până la 70.000 de euro.

CEC Bank a raportat în prima parte a anului un profit net de 184,4 milioane lei, la venituri nete din dobânzi de circa 555 milioane lei.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.