Catalonia va continua să suporte impactul încercării de a obţine independenţa, urmând ca în acest an să înregistreze performanţe economice mai slabe comparativ cu cele ale Spaniei, potrivit unei analize realizate de banca BBVA, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit băncii din Madrid, indicatorii economici ai Cataloniei, de la crearea de locuri de muncă la cheltuielile de consum, vor fi mai slabi faţă de cei ai Spaniei. Astfel, BBVA anticipează că economia Cataloniei, cea mai mare economie regională din Spania, va consemna în acest an un avans de 2,1%, comparativ cu un ritm de 2,5% prognozat pentru întreaga ţară.

Motivul acestui avans economic mai lent este reprezentat de incertitudinile politice legate de încercările unilaterale de obţinere a independenţei. Creşterea economiei catalone în primul semestru al anului 2018 va fi sub media din ultimii trei ani, principalii indicatori economici fiind sub estimările anterioare referendumului ilegal din octombrie, se arată în analiza băncii.

Previziunile BBVA au fost publicate în timp ce Parlamentul catalan să pregăteşte să aleagă viitorul preşedinte regional, toată atenţia fiind îndreptată către liderul îndepărtat din funcţie Carles Puigdemont, care insistă să preia funcţia, chiat dacă se află în Belgia, într-un autoexil.

Este esenţial cine va forma viitoare administraţie regională, potrivit BBVA. Guvernul de la Madrid a avertizat că Puigdemont nu poate guverna dacă nu se află fizic în Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.