Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că a fost finalizată licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov, iar după finalizarea formalităţilor va fi semnat contractul cu firma de proiectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov: fapte, nu vorbe. Astăzi s-a finalizat licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov. Urmează în zilele următoare, după finalizarea formalităţilor, semnarea contractului cu firma de proiectare”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că a precizat clar proiectantului că se aşteaptă la:

”1) O documentaţie tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic.
2) Soluţii tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Buşteni şi la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul staţiunilor.

3) Livrarea documentaţiei pe sectoarele critice pe un calendar accelerat.
Ploieşti-Braşov este o autostradă cu mult întârziată, iar lipsa ei duce la aglomeraţia infernală de pe Valea Prahovei”, a arătat ministrul.

Acesta anunţă şi măsuri de fluidizarea traficului: ”Până vom putea circula pe A3 între Ploieşti şi Braşov, există o serie de soluţii pe care vrem să le implementăm împreună cu autorităţile locale, pentru fluidizarea traficului: construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante şi modernizarea celor existente; sensuri giratorii şi pasaje la Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal; o parcare nouă la Buşteni, în centru, astfel încât benzile de circulaţie să nu mai fie blocate de maşini care staţionează”.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.