Casa Albă a alocat luni 42 de miliarde de dolari celor 50 de state şi teritorii americane ale ţării, pentru a universaliza accesul la internet în bandă largă până în 2030, lansând o nouă campanie de publicitate pentru politicile economice ale preşedintelui Joe Biden, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea din cadrul Programului de acces şi implementare echitabilă a internetului în bandă largă a fost autorizată de legea infrastructurii de 1.000 de miliarde de dolari, din 2021, susţinută de Biden. Cheltuielile se vor baza pe o hartă realizată de Comisia Federală de Comunicaţii, lansată recent, care detaliază lacunele în accesul la internet.

Texas şi California - cele mai populate două state din SUA - se află în fruntea listei de finanţare, cu 3,1 miliarde de dolari, respectiv 1,9 miliarde de dolari. Dar alte state mai puţin populate, cum ar fi Virginia, Alabama şi Louisiana, au ajuns în top 10 pentru finanţare din cauza lipsei de acces la internet în bandă largă.

Aceste state au zone rurale mari, cu mai puţină conexiune la internet decât oraşele lor mari.

"Este cea mai mare investiţie de până acum în internetul de mare viteză. Deoarece pentru ca economia actuală să funcţioneze pentru toată lumea, accesul la internet este la fel de important ca şi electricitatea, apa sau alte servicii de bază", a spus Biden într-un discurs susţinut luni la Casa Albă.

Fondurile variază de la 27 de milioane de dolari pentru teritoriile SUA, cum ar fi Insulele Virgine americane, până la peste 3,3 miliarde de dolari pentru Texas, fiecare stat primind un minim de 107 de milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.