Operatorul de nave de croazieră Carnival va redirecţiona itinerariile pentru 12 nave de croazieră programate să traverseze Marea Roşie, pe măsură ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere evoluţiile recente şi în consultare strânsă cu experţi globali în securitate şi autorităţi guvernamentale, compania a luat decizia de a redirecţiona itinerariile pentru 12 nave din şapte branduri ale sale, care erau programate să traverseze Marea Roşie până în mai 2024", a declarat operatorul de croaziere, într-un comunicat de presă.

Atacurile repetate asupra vaselor de către rebelii Houthi sprijiniţi de Iran au determinat companiile mari de transport şi petrol să-şi schimbe rutele, adăugând mai multe zile la timpul de transport şi crescând costurile.

Statele Unite au răspuns prin atacarea Houthi în Yemen, dar preşedintele Joe Biden a recunoscut mai devreme în acest lună că represaliile nu opresc grupul.

Un atac din weekend al militantilor sprijiniţi de Iran a ucis trei membri ai serviciilor americane în Iordania şi a amplificat, de asemenea, tensiunile în regiune.

Carnival se aşteaptă ca redirecţionarea să afecteze câştigurile ajustate pe acţiune cu 7-8 cenţi în 2024.

Compania a prognozat un câştig ajustat pe acţiune de 93 de cenţi pentru întregul an, conform rezultatelor sale financiare din trimestrul patru al anului fiscal trecut.

Compania de croaziere urmează să-şi prezinte rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal din 2024 în martie.

Carnival este cea mai recentă companie care anunţă perturbări din cauza conflictelor din Marea Roşie. Mai devreme în acest lună, Royal Caribbean şi operatorul elveţiano-italian MSC Cruises au declarat că vor anula călătoriile în regiune.

Acţiunile Carnival sunt în creştere cu peste 50% în ultimul an. Deşi rezervările s-au redresat după pandemie, acţiunile sunt cu aproape 70% sub maximul anterior pandemiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.