Comisia Europeană a aprobat înscrierea „Cârnaţilor de Pleşcoi” în registrul Indicaţiilor Geografice Protejate, anunţul fiind făcut vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat al Comisiei Europene, cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, şi uneori şi de carne de capră, condimentaţi cu ardei roşu, cu usturoi şi cu cimbru. Această combinaţie de ingrediente şi modul special de preparare le conferă un gust unic, cunoscut şi renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea.

Comunicatul mai precizează că din 2008, există şi un Festival al Cârnaţilor de Pleşcoi, organizat pentru a celebra acest fel de mâncare foarte apreciat de români, mai ales în momentele de sărbătoare.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc protejat de UE, alături de scrumbia de Dunăre afumată, novacul afumat din Ţara Bârsei, telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de prune de Topoloveni, fiind incluse în lista celor peste 1450 care beneficiază protecţie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.