Grupul energetic italian Enel S.p.A. anunţă că, începând de joi, Carlo Pignoloni, manager al operaţiunilor Enel Green Power în Italia, va prelua funcţia de country manager al Enel România, înlocuindu-l pe Georgios Stassis, care a părăsit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilităţi Power Public Corporation din Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano şi s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziţii în arii diferite de business ale Grupului. Carlo nu este la prima experienţă în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operaţiunile locale ale Enel Green Power. 

Georgios Stassis, care a condus operaţiunile Enel în România începând cu anul 2016, a fost numit recent CEO şi Chairman al companiei Power Public Corporation (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, deţinută de stat. 

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt oferă energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată, pentru circa 3,1 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie oferă servicii unui număr de 2,9 milioane de clienţi în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

În domeniul energiei regenerabile, Enel Green Power România operează capacităţi de producţie de 534 MW, prin tehnologii eoliene şi solare. Enel are peste 3.100 de angajaţi în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.