Acţiunile Amazon.com au scăzut miercuri cu până la 7,4%, reducând capitalizarea gigantului de comerţ online cu 53 de miliarde de dolari, în urma unui avertisment al preşedintelui Donald Trump, care a indicat posibila intenţie a acestuia de schimba regimul fiscal de care beneficiază compania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a vorbit despre schimbarea tratamentului fiscal de care beneficiază Amazon.com, preşedintele fiind îngrijorat de faptul că magazinele tradiţionale sunt scoase de pe piaţă, a relatat site-ul Axios.

Acţiunile Amazon.com au recuperat din pierderi după ce un oficial al Casei Albe a spus că nu are cunoştinţă despre modificări specifice de politici legate de Amazon, adăugând că întotdeauna analizează diferite opţiuni pentru o serie de politici.

Reprezentanţii Amazon nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Trump s-a referit la Amazon în privinţa taxelor şi a locurilor de muncă fără să ofere dovezi. Directorul general al retailerului, Jeff Bezos, deţine publicaţia Washington Post, care este criticată în mod frecvent de preşedinte.

”Capitol Hill vrea sângele Facebook, dar preşedintele Trump nu este interesat. În schimb, Amazon este gigantul de tehnologie vizat de Trump”, a relatat Axios, citând cinci surse care au discutat această problemă cu Trump.

Acţiunile companiilor din sectorul tehnologic sunt deja sub presiune după ce Facebook a recunoscut în această lună că datele utilizatorilor au fost obţinute în mod ilegal de către o firmă de consultanţă politică.

Titlurile Amazon au scăzut miercuri până la un minim de 1.386,17 dolari pe unitate, dar au limitat ulterior declinul la 4%, conferind companiei o capitalizare de circa 681 de miliarde de dolari. Scăderea ar fi cea mai mare după 29 ianuarie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.