Compania spaniolă de investiţii în energie regenerabilă Capital Energy a angajat banca Lazard pentru vânzarea unui portofoliu de centrale eoliene şi solare cu o capacitate de 4,3 gigawaţi (GW) din Spania, potrivit documentelor văzute de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portofoliul de active este estimat a fi în valoare de până la 1 miliard de dolari, potrivit unor două surse care cunosc afacerea, deşi evaluarea finală va depinde de evaluarea proiectelor.

Vânzarea, denumită ”Project One”, constă în 48 de proiecte pregătite să fie construite în următoarele 15 luni, în valoare de 1,6 GW, 0,7 GW de potenţial solar fotovoltaic care poate fi integrat în portofoliul eolian şi 2 GW de active eoliene în stadiu incipient.

”Ofertanţii ar putea oferi fie să cumpere proiectele care sunt mai aproape de finalizare, un pachet separat de active mai puţin dezvoltate, fie ambele, au spus sursele.

Capital Energy şi Lazard au refuzat să comenteze.

Un gigawatt de putere este aproximativ echivalent cu producţia medie dintr-o centrală nucleară, deşi energia regenerabilă este intermitentă.

Spania a elaborat o strategie de energie regenerabilă pentru a creşte obiectivele pentru capacitatea de generare eoliană la 62 GW, de la 50 GW, capacitatea de generare solară fotovoltaică la aproximativ 76 GW şi capacitatea de stocare a energiei la 22 GW.

Potrivit materialelor distribuite de Lazard, vânzarea include o echipă de 45 de angajaţi ai Capital Energy.

În prezent, Capital Energy are 355 de angajaţi şi deţine un portofoliu de energie regenerabilă de 25 GW, dintre care 10 GW sunt în dezvoltare avansată, cu acces acordat la reţeaua electrică spaniolă.

Ofertanţii trebuie să trimită oferte orientative la începutul lunii octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.