Organismul de supraveghere al eticii corporative din Canada a anunţat joi investigaţii asupra unităţilor canadiene ale Walmart şi Hugo Boss, pentru acuzaţii de folosire a muncii forţate uigure în lanţurile de aprovizionare şi operaţiunile lor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ombudsmanul canadian pentru întreprindere responsabilă (CORE) a declarat că a publicat un raport iniţial de evaluare, după plângerile depuse de o coaliţie de 28 de organizaţii ale societăţii civile, în iunie 2022.

CORE va investiga, de asemenea, unitatea canadiană a firmei de modă Diesel, care este deţinută de OTB, din Italia.

Instituţia a lansat deja investigaţii privind Nike Canada, Dynasty Gold şi Ralph Lauren.

”Deoarece medierea între părţi nu este în prezent o opţiune, vom lansa investigaţii asupra acuzaţiilor prezentate în aceste rapoarte”, a declarat Sheri Meyerhoffer, Avocatul Poporului CORE, într-un comunicat.

Niciuna dintre cele trei companii nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. CORE a spus că toate trei au negat acuzaţiile.

În martie, un comitet al ONU a declarat că este îngrijorat de modul în care China a tratat minoritatea sa musulmană, inclusiv utilizarea muncii forţate împotriva uigurilor. China neagă acuzaţiile.

CORE a fost creat în 2019, pentru a monitoriza şi investiga încălcările drepturilor omului, în principal de către companiile canadiene de îmbrăcăminte, minerit şi petrol şi gaze care operează în străinătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.