Un organism de reglementare din California ”a suspendat” până pe 19 iunie o cerere a Waymo de a-şi extinde serviciile cu robotaxiuri în anumite părţi din zona Los Angeles şi din peninsula San Francisco, pe fondul preocupărilor crescânde privind siguranţa vehiculelor autonome, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cererea a fost ”suspendată pentru revizuirea ulterioară de către personal”, a arătat miercuri o notificare de pe site-ul web al Comisiei de Utilităţi Publice din California.

Nu este clar când a fost postată notificarea.

Waymo, care operează acum în San Francisco şi Phoenix, a solicitat extinderea pe 19 ianuarie, spunând că va colabora cu factorii de decizie, cu personalul de prim răspuns şi cu organizaţiile comunitare pentru a-şi lansa serviciul de transport.

Dar suspendarea vine pe fondul ostilităţii tot mai mari faţă de robotaxiuri, în urma accidentelor care au implicat Waymo şi Cruise, divizie a General Motor.

Waymo nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la suspendarea cererii sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.