California a adoptat duminică cele mai stricte reguli referitoare la neutralitatea internetului din Statele Unite, care sunt însă criticate de administraţia Trump, transmite MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a aprobat un proiect de lege care interzice providerilor de internet să blocheze, să limiteze sau să favorizeze traficul online.

În plus, noile reglementări interzic practica prin care providerii exceptează un anumit conţinut de la limitele referitoare la datele utilizatorilor, cunoscută sub numele de ”zero rating”.

Giganţi din sectorul telecomunicaţiilor precum AT&T şi Comcast au fost împotriva acestui proiect de lege, pe care îl consideră prea restrictiv.

În urmă cu o săptămână, administraţia Trump a anunţat că va contesta în  justiţie aceste noi reglementări, dacă vor intra în vigoare, a relatat Wall Street Jurnal.

Anul trecut, Comisia Federală pentru Comunicaţii a eliminat reglementările referitoare la neutralitatea internetului adoptate în timpul administraţiei preşedintelui Obama.

Susţinătorii noilor reglementări din California speră ca acestea să fie adoptate şi în restul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.