Integratorul de soluţii profesionale 3D din România, CAD WORKS, lansează pe piaţa din România o nouă gamă de imprimante HP 3D, iar Seria 5200 poate produce până la 800 de piese pe săptămână, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologia din spatele HP Multi Jet Fusionar permite atât producţia în masă a pieselor finite, cât şi crearea unor prototipuri complexe, într-un timp scurt, potrivit companiei.

”Seria 5200 poate produce până la 800 de piese pe săptămână, în funcţie de complexitatea acestora. Cea mai avansată soluţie HP de imprimare 3D pentru materiale plastice, HP Jet Fusion 5200 Series, poate fi folosită în arii extinse de activitate (industria aeronautică şi auto, producţie de componente electronice şi bunuri de larg consum, medicină, cercetare şi educaţie)”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Noua serie de produse aduce beneficii logistice precum timp de imprimare unic previzibil şi consecvent, flux de lucru simplificat, software care oferă monitorizare la distanţă, în timp real, notificări, rapoarte şi istoric. Totodată, noile imprimante asigură şi o amprentă mai redusă de carbon. Astfel, materiale reutilizabile din industria de top, de la plastic rigid sau flexibil până la metal, pentru sustenabilitatea producţiilor, puse la dispoziţie de HP Inc., devin disponibile în România.

Totodată, compania HP Inc. a dezvoltat o reţea de parteneri, HP Digital Manufacturing Network, cu sprijinul cărora să creeze materiale şi soluţii adaptate la cerinţele clienţilor. Siemens şi BASF sunt printre partenerii care au decis să se alăture reţelei şi să colaboreze cu HP pentru a accelera adopţia noii tehnologii de fabricaţie digitală.

”Lansarea noii serii de imprimante 3D înseamnă noi oportunităţi, nu doar la nivel de creştere a productivităţii şi a eficienţei companiilor, ci şi în termeni de inovaţie. Aducem partenerilor noştri tehnologia necesară, facilitând tranziţia către industria 4.0 şi contribuim, piesă cu piesă, la un viitor în care oamenii au acces la produse care le pot schimba viaţa considerabil în bine”, a declarat Claudiu Bîrlogeanu, managing director în cadrul CAD WORKS.

Primul pas în această lansare este concretizat prin deschiderea canalului comercial în România pentru vânzarea echipamentelor şi soluţiilor HP 3D Printing, echipamente care au la bază tehnologia proprietară HP MultiJetFusion. HP 3D Printing se adaugă astfel portofoliului curent de soluţii şi echipamente IT de tipul calculatoarelor personale şi echipamentelor de imprimare şi scanare format A3 şi A4, unde HP este deja principalul furnizor de soluţii agregate şi servicii aferente acestora (Managed Print Services şi Device As A Service).

”În anul financiar 2020, ne propunem să continuăm traiectoria crescătoare a business-ului înregistrată în ultimii 4 ani de la înfiinţarea reprezentanţei HP Inc în România. De asemenea unul dintre principalele obiective rămâne dezvoltarea prezenţei şi a investiţiilor HP prin creşterea numărului de angajaţi şi a departamentelor prezente în România. Astăzi HP Inc România este în top 3 reprezentante HP în Europa din punctul de vedere al numărului de angajaţi, oferind servicii de vânzare complete în peste 25 de limbi străine”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România.

Seria HP Jet Fusion 5200 include în prezent trei imprimante, 5200, 5210 şi 5210 Pro, cu funcţii similare, însă cu diferenţe la nivel de volum de producţie pe care îl pot suporta. La nivel internaţional, noua serie de imprimante lansate de HP Inc. au fost deja testate de companii mari precum Jaguar Land Rover.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.