Grupul chinez BYD a prezentat marţi, la Salonul auto de la Geneva, vehiculul Yangwang U8, un SUV hibrid plug-in de lux, capabil să plutească în cazul unor accidente care implică apă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o greutate de aproximativ 3,5 tone metrice, modelul poate parca lateral ca un crab sau poate face o viraj complet pe loc, datorită unor patru motoare electrice, cate unul pe fiecare roată.

SUV-ul este în prezent vândut doar în China, deşi BYD nu exclude să-l exporte pe alte pieţe.

”Acest vehicul ar putea fi adus pe anumite pieţe europene cu distribuţie limitată, dar nu neapărat în forma sa actuală”, a declarat pentru Reuters Guillaume Calvar, directorul de marketing al BYD pentru Franţa.

”Dar, pentru moment, îi testăm atractivitatea”, a adăugat el.

BYD a spus că până la sfârşitul lunii ianuarie a vândut un total de 3.653 de SUV-uri U8, care au un preţ de la 1,098 milioane de yuani (152.550 USD) în China, de când a început livrările în noiembrie.

De asemenea, producătorul auto a dezvăluit duminică supermaşina sport Yangwang U9, în China, şi a deschis precomenzi cu un preţ de pornire de 1,68 milioane de yuani.

BYD nu a decis încă dacă îşi va comercializa marca de lux Yangwang în Europa, a spus Calvar.

Deocamdată, compania se concentrează pe gama sa electrică şi hibridă BYD şi îşi lansează brandul premium Denza.

(1 USD = 7,1976 yuani)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.