Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avertizat, miercuri, că piaţa de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare, inclusiv o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BVB a deschis, miercuri, în scădere cu peste 7%, după măsurile anunţate de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru anul viitor.

Marţi, acesta a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare. În plus, Teodorovici a anunţat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh.

Miercuri, BVB a avertizat că piaţa de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare.

”Piaţa de capital locală, în care activează companii româneşti ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a bursei la statutul de piaţă emergentă”, se arată în comunicat.

BVB a subliniat că investitorii urmăresc cu deosebită atenţie acţiunile decidenţilor politici ce influenţează mediul economic şi evoluţia companiilor listate. În plus, bursa a subliniat că un aspect major în cadrul procesului investiţional este dat de predictibilitatea şi stabilitatea legislativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.