Bursele europene au avansat miercuri, recuperând pierderile din ziua precedentă, în timp ce traderii au analizat dezinflaţia din China şi atenuarea de către Italia a unei taxe suplimentare surpriză impusă băncilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creştere cu 0,4%, iar componenta acţiunilor companiilor de petrol şi gaze a consemnat cea mai mare creştere, de 2,3%, majoritatea sectoarelor având o evoluţie pozitivă.

Însă, indicele companiilor din sectorul călătoriilor şi petrecerii timpului liber a scăzut cu aproape 1%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,5%, Cac 40 al bursei din Paris cu 0,72%, iar FTSE al bursei din Londra cu 0,8%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 1,31%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,57%.

Acţiunile băncilor italiene s-au prăbuşit marţi ca urmare a anunţului referitor la taxa pentru bănci, dar şi-au revenit miercuri, guvernul italian inversând parţial măsura.

Ministerul de Finanţe a anunţat marţi seara că impozitul pe profitul net din dobânzi va fi plafonat la 0,1% din activele ponderate la risc - doar o cincime din nivelul pe care Citi estimase că îl poate atinge.

Miercuri, titlurile băncilor italiene şi-au revenit, astfel că acţiunile Finecobank au avansat cu 6% Unicredit şi Banco BPM cu peste 4%, iar BPER Banca şi Intesa Sanpaolo au urcat cu 3.8% şi respectiv 2.7%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.