Pieţele bursiere europene au închis vineri în scădere, în timp ce investitorii au continuat să analizeze rezultatele financiare raportate de companii şi cele mai recente date privind inflaţia din SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat şedinţa  în declin cu 1,1% şi toate sectoarele au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile tehnologice au condus pierderile, înregistrând un declin de 2%, în timp ce acţiunile auto şi miniere au scăzut, de asemenea, cu 1,8%.

UBS a anunţat vineri că a pus capăt unui acord de protecţie faţă de pierderi de 9 miliarde de franci elveţieni (10,27 miliarde de dolari) şi un mecanism de protecţie din partea statului de 100 de miliarde de franci elveţieni, instituit iniţial de guvernul elveţian când banca a preluat banca rivală Credit Suisse, în martie.

Acţiunile UBS au încheiat ziua în urcare cu aproximativ 4,7%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,04%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,28%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,26%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 1,07%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,77%.

Pieţele din Asia-Pacific au avut o evoluţie mixtă, vineri, pe fondul celor mai recente date privind inflaţia din SUA, la fel ca şi acţiunile din SUA, deşi S&P 500 era în scădere până la sfârşitul tranzacţiilor în Europa.

Aceste evoluţii vin după ce indicele preţurilor de consum din SUA a crescut în iulie cu 3,2% faţă de un an în urmă şi cu 0,2% faţă de liuna anterioară, au arătat joi datele Biroului de Statistică a Muncii, care au fost uşor sub aşteptări.

Cu toate acestea, datele de vineri privind inflaţia din SUA au complicat imaginea, indicele preţurilor de producător crescând în iulie cu 0,3% faţă de luna precedentă, peste aşteptări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.