Pieţele bursiere europene au scăzut miercuri, cu peste 1%, deoarece traderii au monitorizat câştigurile corporative, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi datele cheie despre inflaţie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1% mai, iar acţiunile miniere au scăzut cel mai mult, cu 2,7%, în timp ce componenta titlurilor companiilor de petrol şi gaze a crescut cu 0,25%.

Acţiunile producătorilor europeni de semiconductori au fost în general în declin, după un raport financiar dezamăgitor publicat de producătorul olandez de cipuri ASML, care a raportat comenzi mai mici decât se aştepta şi a avertizat cu privire la vânzări în stagnare în 2024.

Sezonul raportărilor financiare ale companiilor se intensifică în Europa, printre cele care au raportat miercuri rezultatele trimestriale fiind SAP, Volvo, Deutsche Boerse şi ABB.

Pieţele din Asia-Pacific şi-au recuperat un teren pierdut pe parcursul sesiunii de tranzacţionare, după ce datele noi au arătat o creştere economică peste aşteptări în China pentru al treilea trimestru.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,03%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,91%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,14%. FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 0.82% şi IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0.92%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.