Bursele europene au închis vineri în scădere, pe măsură ce încrederea investitorilor a scăzut la nivel global, dar au consemnat cea mai bună evoluţie săptămânală după luna iulie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1%, tras în joc de componenta acţiunilor companiilor tehnologice, care a scăzut cu 2,5%.

Acţiunile de petrol şi gaze au înregistrat cele mai mari câştiguri, cu 1,2%, datorită creşterii preţurilor petrolului cu peste 4%.

Indicele german DAX a coborât vineri cu 1,55%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42% şi FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,59%. La Milano, indicele FTSE MIB a pierdut 0,9% şi IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,1%.

În ciuda creşterii puternice a volatilităţii geopolitice ca urmare a izbucnirii războiului devastator Israel-Hamas, acţiunile au evoluat puternic în această săptămână, indiceke Stoxx 600 având cea mai bună săptămână din iulie.

Acţiunile din Asia-Pacific au închis vineri în scădere, deoarece indicele preţurilor de consum din China – unde îngrijorarea este legată de deflaţie – a rămas constant, sub estimările privind o creştere de 0,2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.