Bursele europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere puternică, indicele paneuropean Stoxx 600 avansând cu 2%, după date pozitive din Statele Unite, referitoare la creşterea numărului de locuri de muncă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 3,27%, Cac 40 al bursei din Paris cu 2,21%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 1,87%. FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 2,9%.

Componenta auto a indicelui Stoxx 600 a crescut cel mai mult, între componentele infdustriale, cu 3,8%.

Economia americană a creat 315.000 de locuri de muncă în august, arată datele publicaţie de Biroul pentru statistică în domeniul muncii, aproape de estimările analiştilor Dow Jones, de 318.000, în timp ce rata şomajului a crescut la 3,7%, uşor peste aşteptările dde 3,5%.

Datele vor tempera temerile investitorilor că creşterea pieţei muncii va da motive Rezervei Federale să mărească dobânzile mai agresiv pentru a tempera inflaţia.

Pieţele au evoluat în scădere începând de vinerea trecută, după remarci ale preşedintelui Fed Jerome Powell, care au indicat o majorare agresivă a dobânzii cheie pentru a tempera inflaţia.

Bursele europene au început joi luna septembrie cu o evoluţie negativă, Stoxx 600 scăzând cu 1,8%, după ce a încheiat luna august în teritoriu negativ.

Investitorii din Europa se confruntă cu presiuni negative din cauza probabilităţii în creştere de recesiuni în zona euro şi Marea Britanie, pe fondul deficitului de energie legat de războiul Rusiei în Ucraina care creşte costul vieţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.