Bursele europene au închis vineri în creştere, după ce au atins cel mai ridicat nivel din ultimele nouă săptămâni, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,4%, în timp ce sectoarele au avut o evoluţie mixtă.

Acţiunile companiilor de produse chimice au crescut cu aproximativ 0,9%, în timp ce acţiunile companiilor de tehnologie au scăzut cu 0,1%.

Indicele Stoxx 600 a înregistrat mişcări reduse în această săptămână, deşi a atins cel mai înalt nivel din 20 septembrie.

Indicele german DAX a crescut cu 0,22%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,20%, iar FTSE 100 al bursein londoneze cu 0,06%. La milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 0,67%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,34%.

Cifrele finale ale produsului intern brut german pentru trimestrul al treilea au confirmat vineri o citire anterioară privind o contracţie de 0,1% faţă de luna precedentă. PIB-ul a scăzut cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pieţele din regiunea Asia-Pacific s-au tranzacţionat mixt, datele japoneze crescând indicele Nikkei 225, în timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 1,77%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.