Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere,după o inversare a tendinţei care a avut loc în sesiunea precedentă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu aproximativ 1% şi toate sectoarele şi bursele majore au fost în teritoriu pozitiv.

Câştigurile au fost conduse de serviciile financiare şi acţiunile miniere, care au închis în creştere cu 1,7%, respectiv 1,8%.

Cifrele vânzărilor cu amănuntul din Regatul Unit au reflectat o scădere de 2,7% de la an la an, cele mai puternic afectate fiind achiziţiile de îmbrăcăminte şi gospodărie, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

Comparativ cu luna precedentă, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3%, atingând cel mai redus nivel de la începutul lui 2021 şi fiins cu mult sub aşteptări.

O lectură finală a inflaţiei din zona euro pentru luna octombrie a arătat o încetinire puternică, inflaţia anuală ajungând la 2,9%, comparativ cu 4,3% în septembrie, potrivit biroului de statistică al UE, Eurostat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,84%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,91% şi FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,26%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 0,82% şi IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,97%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.