Acţiunile europene au închis miercuri în scădere, deoarece investitorii au evaluat cele mai recente semnale negative din partea economiilor chineze şi UE, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,7%, subindicii companiilor de asigurări şi de utilităţi scăzând cel mai mult, cu 1,9%,.

Stoxx 600  a înregistrat fluctuaţii mici în ultimele trei sesiuni, pe măsură ce starea de spirit a devenit prudentă înaintea sezonului raportărilor financiare pentru trimestrul al doilea.

Activitatea sectorului serviciilor din China a încetinit considerabil în iunie, potrivit sondajului Caixin/S&P Global al managerilor de achiziţii, deşi a rămas în teritoriu de expansiune pentru a şasea lună consecutiv.

Între timp, cifrele PMI pentru zona euro au arătat că producţia întreprinderilor a scăzut în iunie.

S&P Global a declarat că economia ”s-a oprit” deoarece sprijinul din partea creşterii sectorului serviciilor a scăzut, în ciuda diminuării presiunilor inflaţioniste.

Sondajul a menţionat o cerere slabă şi ”o scădere deosebit de abruptă a comenzilor noi la producători”.

Preţurile petrolului s-au retras din cauza nervozităţii legate de cerere, după creşterea iniţială determinată de anunţul de luni privind reducerile producţiei de către Arabia Saudită şi Rusia.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,63%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,80%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,03%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.