Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis miercuri în declin cu 0,3%, eliminând unele dintre câştigurile de marţi, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ, din cauza incertitudinilor privind perspectiva reducerii dobânzilor de către băncile centrale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile companiilor de petrol şi gaze au scăzut cu 1%, în timp ce acţiunile producătorilor auto au crescut cu 0,5%.

Titlurile companiei norvegiene de petrol şi gaze Equinor au scăzut cu 7,7% după ce compania a declarat că va reduce plăţile în numerar către acţionari pe fondul unei normalizări a preţurilor energiei, anul trecut.

Anunţul a venit în momentul în care compania a raportat o scădere puţin mai mică decât se aştepta a profitului operaţional, în rezultatele trimestrului al patrulea.

Îndoielile cu privire la calendarul pentru reducerea ratelor dobânzilor au apărut după ce preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a semnalat săptămâna trecută că investitorii ar putea fi nevoiţi să aştepte mai mult decât se aşteptau pentru o schimbare a politicii mpnetare a băncii centrale.

Powell a reiterat duminică că sunt necesare mai multe date pozitive despre inflaţie înainte ca dobânzile să poată scădea. Comentariile sale din timpul unui interviu acordat emisiunii ”60 Minutes” i-au determinat pe mulţi să creadă că anul acesta ar putea fi mai puţine reduceri ale dobânzii decât sperau unii.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,65%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,36%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, cu 0,68%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,45%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a coborât cu 1,15%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.