Bursele europene au închis miercuri în creştere, iar indicele britanic FTSE 100 a intrat în teritoriu pozitiv pe ansambul acestui an, în timp ce investitorii analizează date economice din SUA şi China, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 0,4%. Acţiunile tehnologice au avut cea mai mare creştere, cu 2%, iar majoritatea sectoarelor şi burselor majore au încheiat sesiunea în teritoriu pozitiv.

Nivelul sub aşteptări al inflaţiei din SUA, pentru luna octombrie, anunţat marţi, a stimulat speranţele că Rezerva Federală se apropie de sfârşitul ciclului său de creştere a ratei dobânzii de referinţă.

Indicele preţurilor de consum din octombrie a fost constant de la lună la lună, în timp ce IPC de bază – care exclude preţurile volatile la alimente şi energie – a crescut cu 0,2%.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones se aşteptau la o creştere lunară de 0,1% a IPC şi de 0,3% a IPC de bază.

Indicele german DAX a avansat cu 0,86%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,33%, iat FTSE 100, al bursei londoneze a crescut cu 0,62%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,42%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,18%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.