Bursele europene au închis miercuri cu o evoluţie mixtă, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor şi aşteptând decizia Rezervei Federale din SUA privind politica monetară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat ziua cu o creştere de 0,1%, după ce î marţi a închis la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani. Acţiunile din sectorul auto au înregistrat o creştere de 1,1%, în timp ce acţiunile din sectorul retail au scăzut cu peste 2,1%.

Indicele Stoxx 600 a consemnat un avans de aproximativ 1,5% în luna ianuarie, conform datelor LSEG.

O serie de rezultate ale companiilor au fost publicate înainte de deschiderea pieţei, de la firme farmaceutice precum Novo Nordisk şi Novartis, la bănci precum Santander şi retailerul H&M.

Acţiunile Novo Nordisk au înregistrat o creştere de peste 3%, după ce compania daneză a depăşit aşteptările în contextul cererii crescute pentru medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy şi medicamentul pentru diabet Ozempic.

În schimb, acţiunile H&M au înregistrat o scădere de peste 12%, deoarece compania a făcut un anunţ surpriză privind noul CEO şi a ratat prognoza pentru profitul operaţional.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,4%. CAC 40 al bursei din Paris cu 0,27%, în timp ce FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,47%. Indicele itaian FTSE MIB a crescut cu 0,4%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a avansat cu 0,38%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.