Bursele europene au închis marţi în scădere, deoarece investitorii au evaluat rapoartele privind veniturile corporative şi date cheie referitoare la inflaţia din SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat sesiunea în scădere cu 1%, continuând evoluţia descendentă din ziua anterioară.

Pierderile au fost conduse de un declin de 27% al sectorului tehnologic, în timp ce acţiunile din serviciile financiare au pierdut 1,7%.

Pierderile s-au adâncit după ce noi date au arătat că inflaţia din SUA a accelerat peste aşteptări în ianuarie, deoarece preţurile încăpăţânat de ridicate pentru locuinţă au strâns consumatorii.

Indicele principal al preţurilor de consum a crescut cu 0,3% de la lună la lună şi cu 3,1% anual, a raportat Biroul de Statistică a Muncii, depăşind previziunile consensului Dow Jones de 0,2% faţă de luna precedentă şi 2,9% în termeni anuali.

Inflaţia peste aşteptări va însemna că Rezerva Federală din SUA ar putea fi mai precaută cu privire la perspectiva reducerii ratelor dobânzilor la fel de rapid şi abrupt pe cât se aşteaptă piaţa.

Indicele regional Stoxx a înregistrat până acum o evoluţia mediocră în februarie, după un sfârşit puternic de ianuarie. Asta în ciuda mişcărilor mari ale acţiunilor individuale, pe măsură ce sunt publicate rezultatele financiare ale companiilor.

Săptămâna aceasta vor fi raportate rezultatele financiare ale mai multor companii europene importante, inclusiv Heineken, Airbus, Renault, NatWest şi Commerzbank.

Investitorii pot acorda o atenţie deosebită acţiunilor companiilor de consum şi la ceea ce sugerează acestea cu privire la puterea anumitor economii, băncile centrale monitorizând starea creşterii şi inflaţiei.

Indicele german DAX a coborât cu 0,92%. CAC 40 al bursei din Paris cu 0,84%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,81%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 1,03%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,59%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.