Bursele europene au închis marţi în creştere, trase în sus de noul record atins de indicele britanic FTSE 100 în timpul tranzacţiilor, investitorii profitând de evoluţia pozitivă a pieţelor din ziua precedentă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,1%, toate sectoarele, cu excepţia celui minier, fiind în teritoriu pozitiv, în condiţiile în care investitorii au urmărit date solide despre activitatea comercială din zona euro şi potenţialul de reduceri viitoare ale ratei dobânzii.

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a marcat un maxim din toate timpurile de 8067,73 puncte, la începutul tranzacţiilor, înainte de a reduce câştigurile în urma comentariilor neplăcute făcute de economistul şef al Băncii Angliei, Huw Pill.

Indicele a extins totuşi închiderea record stabilită luni, terminând la 8044,81 puncte.

Investitorii din regiune aşteaptă raportările financiare ale băncilor, săptămâna aceasta, şi vor fi cu ochii pe o serie de rezultate financiare ale companiiilor de tehnologice din Statele Unite.

În Europa, Renault, Kering, OVH, Novartis şi Associated British Foods au raportat marţi veniturile.

Indicele german DAX a urcat cu 1,55%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,81%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,26%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 1,89%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,7%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.