Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere puternică, în ciuda conflictului aflat în desfăşurare în Israel şi Gaza, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 2%, inversând declinul observat luni, toate sectoarele fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunile companiilor de călătorii au crescut cu 3,9%, în ciuda incertitudinii globale, provocate de anularea de către companiile aeriene a zborurilor către Israel, în timp ce acţiunile miniere au crescut cu 2,9%.

Aripa armată al-Qassam a grupării militante palestiniene Hamas a declarat că a lansat marţi sute de rachete în oraşul Ashkelon, din sudul Israelului, spunând că atacul a fost ”ca răspuns la dislocarea civililor”.

Atacurile au avut loc după ce Israelul a bombardat luni Fâşia Gaza cu lovituri aeriene, în timp ce îşi continua răspunsul la un atac surpriză al grupării militante palestiniene Hamas, care a început sâmbătă dimineaţa.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,95%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,01%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a crescut cu 1,82%. La Milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 2,3%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 2,19%.

Pieţele din Asia-Pacific au avut o evoluţie mixtă, în timp ce acţiunile din SUA au crescut modest după câştigurile din sesiunea precedentă.

Investitorii au analizat, de asemenea, comentariile conciliante din partea oficialilor Rezervei Federale, care au părut să determine o reducere a aşteptărilor privind rata dobânzii din SUA. Vicepreşedintele Fed, Philip Jefferson, a declarat că banca centrală trebuie ”să proceseze cu atenţie”, având în vedere recenta creştere puternică a randamentelor ttitlurilor Trezoreriei.

Între timp, preşedintele Fed din Dallas, Lorie Logan, a spus că ratele dobânzilor pe termen lung pot rămâne ridicate din cauza primelor ridicate pentru obligaţiunile cu termene lungi, ceea ce înseamnă o nevoie mai mică de creştere a dobânzii fondurilor federale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.