Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, deoarece traderii au analizat perspectiva ca Rezerva Federală a Statelor Unite să crească din nou dobânda de referinţă pentru a tempera inflaţia, ei aşteptând noi date economice în această săptămână, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean STOX 600 a urcat cu 0,92%, DAX 30 din Germania cu 1%, CAC 40 din Franţa cu 1,4%, iar FTSE MIB din Italia cu 1,3%. Pieţele financiare au fost închise în Marea Britanie pentru o sărbătoare legală.

Creşterile au avut loc în timp ce investitorii au continuat să reflecteze asupra comentariilor participanţilor la reuniunea anuală a Rezervei Federale din din Jackson Hole, Wyoming, de săptămâna trecută.

Cel mai urmărit discurs al evenimentului a venit din partea preşedintelui Fed, Jerome Powell. Şeful băncii centrale a SUA a spus că inflaţia rămâne prea mare şi că Fed este gata să continue să majoreze ratele dobânzilor pentru a tempera preţurile ridicate.

Deşi Powell a spus că Fed ar putea fi flexibilă, el a adăugat că mai are lucruri de făcut pentru a lupta împotriva inflaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.