Bursele europene s-au retras joi, nereuşind să evolueze în creştere, în ciuda revenirii în sens pozitiv a bursei de pe Wall Street, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 0,22%, componenta auto scăzând cel mai mult, cu 0,8%, în timp ce aproape toate sectoarele şi bursele majore au terminat tranzacţiile în teritoriu negativ.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,16%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,27%, Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,29%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 0,03%.

Majoritatea pieţelor din Asia-Pacific au scăzut peste noapte, conduse de indicii japonezi Nikkei 225 şi Topix, coborând cu 1,6% şi, respectiv, 1%.

Scăderea din Asia şi Europa a venit după ce acţiunile din SUA au scăzut puternic miercuri, deoarece investitorii au marcat profituri după nouă sesiuni pozitive consecutive.

Cu toate acestea, acţiunile din SUA au crescut joi, iar Dow Jones Industrial Average a revenit pe verde după cea mai proastă zi consemnată din octombrie.

Cifrele produsului intern brut din SUA au fost mai mici decât erau aşteptările, cu o creştere anuală de 4,9% în trimestrul al treilea.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de 5,2% a economiei americane, de la an la an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.