Bursele europene au închis joi în creştere puternică, după datele din SUA referitoare la încetinirea inflaţiei în octombrie, care ar putea arăta că indicstorul a atins nivelul maxim, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 2,8%, după publicarea inflaţiei din Statele Unite. Componenta acţiunilor tehnologice a avansat cu 7,6%, conducând creşterile majorităţii sectoarelor.

Toate bursele importante au închis în creştere. Indicel DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 3,5%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,08%.

Componenta petrolului şi gazelor a fost singura care a consemnat o evoluţie negativă, cu un declin de 0,4%.

Indicele preţurilor de consum din SUA, care măsoară inflaţia, a urcat în octombrie cu 0,4%, faţă de luna precedentă. În termeni anuali, IPC a avansat cu 7,7%. Analiştii intervievaţi de Dow Jones  anticipau o creştere lunară de 0,6% şi o creştere anuală de 7,9%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.