Bursele europene au închis joi în creştere, deoarece prognoza actualizată a Băncii Centrale Europene privind inflaţia a readus acţiunile pe drumul cel mai bun, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,05%, la 503,45 puncte, depăşind pentru prima dată nivelul cheie de 500, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Centrală Europeană a menţinut dobânda cheie la un nivel record de 4%, în timp ce şi-a revizuit prognoza pentru inflaţia din 2024 la 2,3%, de la 2,7%.

De asemenea, BCE a mai spus că creşterea economiei zonei euro va fi mai slabă decât se aştepta anterior în acest an, de 0,6%.

Pieţele, care deja s-au concentrat asupra reducerilor dobânzilor începând din iunie, au considerat previziunile macroeconomice actualizate ca un semn suplimentar pentru luna respectivă.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,71%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,77%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,17%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,16%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 1,2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.