Bursele europene şi-au revenit joi, deoarece investitorii au reacţionat pozitiv la semnalul Rezervei Federale din SUA că vor avea loc reduceri ale ratei dobânzii de referinţă de anul viitor, în timp ce Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei le-au lăsat neschimbate, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,9%, iar în timpul tranzacţiilor a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie 2022.

Acţiunile miniere au crescut cel mai mult, cu 3%, şi aproape toate sectoarele şi bursele majore au terminat ziua în teritoriu pozitiv.

Acţiunile companiilor de asigurări au contrazis tendinţa pozitivă, cu o scădere cu 1,8%.

Miercuri, Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă al Rezervei Federale a menţinut ratele dobânzilor neschimbate, într-un interval cuprins între 5,25% şi 5,5%, în conformitate cu aşteptările Wall Street.

Încrederea pieţei a fost în creştere, după ce factorii de decizie politică monetară din SUA au stabilit cel puţin trei reduceri de dobândă anul viitor.

Pe Wall Street, indicele Dow a urcat la un nou record, deoarece investitorii au fost încurajaţi, de asemenea, date economice mai puternice, în timp ce acţiunile din Hong Kong au condus peste noapte la o creştere a pieţelor de acţiuni din Asia-Pacific.

Investitorii din Europa şi-au concentrat joi atenţia asupra deciziilor de politică monetară luate de Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei, ambele au optat pentru menţinerea ratelor dobânzilor neschimbate.

Indicele german DAX a contrais tendinţa generală şi a scăzut cu 0,08%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,6%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,33%, iat FTSE MIB al bursei italiene cu 0,21%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.