Bursele europene au închis miercuri în scădere, iar indicele londonez FTSE 100 a pierdut 1,5%, după accelerarea neaşteptată a inflaţiei britanice, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 1,1%, toate sectoarele şi bursele importante fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile miniere au condus pierderile, încheind sesiunea în declin cu 2,1%.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,84%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,07%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 0,79%. Indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 1,26%.

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a scăzut cu 1,5%, după ce inflaţia din Marea Britanie s-a accelerat în mod neaşteptat, la 4% în luna decembrie.

Banca Angliei va organiza următoarea sa întâlnire de politică monetară pe 1 februarie, după ce a crescut rapid ratele dobânzilor în ultimii doi ani, în încercarea de a controla inflaţia fulgerătoare.

Bursele din regiunea Asia-Pacific şi-au extins scăderile, pierderile fiind conduse de bursa din Hong Kong, după ce creşterea produsului intern brut al Chinei în trimestrul patru a ratat estimările.

Acţiunile din SUA au scăzut la rândul lor, miercuri, într-o  săptămâna de tranzacţionare scurtată de sărbători. Datele privind vânzările cu amănuntul pentru decembrie au fost peste aşteptări, indicând rezistenţa consumului şi punând la îndoială reducerile agresive ale dobânzilor din partea Rezervei Federale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.