Bursele europene au închis luni în declin, începând noua săptămână de tranzacţionare pe o notă negativă, după scăderile din regiunea Asia-Pacific consemnate peste noapte, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Stoxx 600 a închis în coborâre cu 0,4%, majoritatea sectoarelor încheind sesiunea în teritoriu negativ.

Acţiunile companiile de tehnologie au condus pierderi, în scădere cu 2,1%, în timp ce stocurile de produse alimentare şi băuturi au crescut cu 0,3%.

Acţiunile băncii austriece Raiffeisen Bank au încheiat tranzacţiile în scădere cu 7,4%, pe fondul temerilor că s-ar putea confrunta cu sancţiunile SUA pentru că face afaceri cu Rusia.

Titlurile Telecom Italia au coborât la rândul lor cu 4,4% după ce analiştii au declarat săptămâna trecută că nivelul datoriilor pe care îl preconizează în urma vânzării reţelei de linii fixe este peste aşteptări.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,38%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,1%, iat FTSE 100 al bursei londoneze a urcat cu 0,12%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,27%, iar indicele IBEX 35 a urcat cu 0,19%.

Acţiunile japoneze au condus pierderile pe pieţele din Asia-Pacific, după ce ţara a evitat o recesiune tehnică, deschizând calea pentru ca banca centrală să majoreze dobânzile, în timp ce investitorii au evaluat şi cifrele inflaţiei din China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.