Bursele europene au închis vineri în creştere, continuând tendinţa pozitivă în prima zi a lunii decembrie, după ce în noiembrie au consemnat cea mai bună evoluţie din ianuarie, pe fondul unei creşteri globale a acţiunilor şi obligaţiunilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Stoxx 600 a închis în urcare cu 1%, acţiunile miniere conducând câştigurile, cu o creştere de 4,2%, după ce sectorul de producţie din China a înregistrat o expansiune neaşteptată.

Indicele Stoxx a cavansat cu 6,45% în noiembrie, potrivit datelor LSEG, pe măsură ce acţiunile au lăsat în urmă trei pierderi lunare consecutive.

Bursele majore au încheiat ziua într-o notă optimistă, în urma datelor semnat care au arăta că inflaţia din zona euro a încetinit la 2,4%, de la 2,9% în octombrie, fiind semnificativ mai scăzută decât prognozele.

Oficialii Băncii Centrale Europene au respins în mod repetat aşteptările investitorilor cu privire la reducerea ratelor dobânzilor de anul viitor, insistând că este prea devreme pentru a discuta când ar putea veni acestea.

Cu toate acestea, cifrele proaspete au determinat observatorii pieţei să sugereze că BCE ar putea avea nevoie să-şi revizuiască previziunile de inflaţie şi au alimentat aşteptările pentru o primă reducere în aprilie.

Temperarea inflaţiei din SUA şi semnele de rezilienţă economică continuă au determinat, de asemenea, o creştere a acţiunilor şi obligaţiunilor din SUA.

Indicele DAX al bursei germane a crescut cu 1,12%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,48%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 1,01%. Indicele italian FTSDE MIB a crescut cu 0,64%, iat IBEX 35 al bursei spaniole a avansat cu 0,82%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.