Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a ajuns la o scădere de 11,8%, pierzând practic tot avansul înregistrat în acest an. SIF Banat Crişana este la -14,98%, iar OMV Petrom la -13,5%. Cea mai mare scădere o înregistrează Banca Transilvania, -17,62%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BVB a scăzut puternic miercuri, după măsurile anunţate, marţi seara, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Astfel, indicele principal al bursei, BET a ajuns la -11,8%, pierzând practic tot avansul înregistrat în acest an.

Cele mai mari scăderi le-au înregistrat Banca Transilvania, -17,62%, SIF Banat Crişana, -14,98%, Oltchim, -14,89%, BRD, -14,82%, Patria Bank, -14,61%, OMV Petrom, -13,54%, Electrica, -13,51%, Electroputere, -12,5% şi Alro, -11,5%.

Marţi, Teodorovici a anunţat că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite.

În plus, Teodorovici a anunţat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...