Bulgaria a raportat vineri primul caz de pestă porcină, autorităţile anunţând că au fost infectaţi şapte porci dintr-o gospodărie aflată în apropiere de graniţa cu România, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria a anunţat că cele şapte animale infectate au fost depistate la o fermă din satul Tutrakanţi, din nord-estul ţării, iar testele au confirmat prezenţa virusului.

Instituţia a adăugat că toţi cei 23 de porci din sat vor fi sacrificaţi şi va fi instituită o zonă de carantină de 3 kilometri în jurul satului.

În România au fost raportate sute de cazuri de pestă porcină, începând din luna iunie, în timp ce China a anunţat la rândul ei cinci cazuri în ultima lună.

Bulgaria a construit în ultima lună un gard de-a lungul graniţei cu România, într-o încercare de a preveni accesul porcilor mistreţi care pot răspândi boala pe teritoriul său.

Cazurile din România au apărut la porci crescuţi în gospodării şi în ferme mici, dar şi la câteva ferme private mari.

În ultima săptămână a fost raportată apariţia bolii la cea mai mare fermă de creştere a porcilor din ţară, din Brăila, unde peste 140.000 de porci sunt sacrificaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.