Grupul american Bristol Myers Squibb a încheiat un acord pentru a cumpăra compania RayzeBio, din San Diego, pentru aproximativ 4,1 miliarde de dolari, pentru a-şi susţine operaţiunile cu medicamente pentru cancer, marcând al doilea acord în valoare de mai multe miliarde de dolari încheiat de producătorul de medicamente în mai puţin de o săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bristol Myers a anunţat vineri o achiziţie în valoare de 14 miliarde de dolari a dezvoltatorului de medicamente pentru schizofrenie Karuna Therapeutics, la aproape două luni după ce noul CEO Chris Boerner a preluat oficial conducerea producătorului de medicamente.

Acordurile recente arată că nevoia urgentă a Bristol de a aduce mai multe produse în portofoliu, a declarat analistul William Blair Matt Phipps, deoarece unele dintre terapiile mai vechi ale producătorului de medicamente se vor confrunta cu o pierdere a protecţiei brevetului în cursul acestui deceniu.

Odată cu acordul RayzeBio, Bristol obţine o terapie radiofarmaceutică ţintită în fază avansată, RYZ101, care acţionează ca ”un proiectil de tun” pentru a ucide celulele canceroase prin livrarea de particule radioactive către ţesutul tumoral sau celulele asociate tumorii.

Bristol are, de asemenea, acces la unitatea de producţie RayzeBio din Indianapolis, Indiana.

Bristol va plăti 62,50 dolari pentru fiecare acţiune RayzeBio, în numerar, reprezentând o primă de 104% faţă de ultima închidere a acţiunilor care a precedat acordul de marţi.

Compania AbbVie a încheiat la rândul ei două tranzacţii de mai multe miliarde de dolari, din noiembrie, în timp ce AstraZeneca a declarat marţi că va cumpăra Gracell Biotechnologies din China, pentru până la 1,2 miliarde de dolari.

În octombrie, Bristol a anunţat o înţelegere de până la 5,8 miliarde de dolari pentru cumpărarea producătorului de medicamente pentru cancer Mirati Therapeutics, în timp ce Eli Lilly a declarat că va cumpăra firma de radiofarmaceutică Point Biopharma, pentru 1,4 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.