O sală polivalentă cu o capacitate de peste 11.000 de locuri va fi construită în municipiul Braşov, în următorii trei ani, cu fonduri asigurate de Compania Naţională de Investiţii. Viitoarea sală se va ridica pe amplasamentul fostului stadion municipal din Braşov şi va costa 356,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au semnat, luni, la Braşov, contractul de construire a Sălii Polivalente din municipiu, obiectiv finanţat prin CNI, cu o contribuţie de 3,5% din partea administraţiei locale. Contractul a fost semnat în prezenţa presei, în cadrul unei conferinţe şa care a fost prezent şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila. 
Lucrarea va fi realizată de o asociere formată din compania MIS Grup Bistriţa, Electrogrup Cluj, Energosteel ART SRL, Braşov împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia – terţ, având ca subcontractanţi: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA, conform datelor furnizate de Primăria Braşov. 
 
Directorul general al CNI, Manuela-Irina Pătrăşcoiu, a afirmat că viitoarea sală polivalentă va avea o capacitate totală de 11.233 de locuri, dintre care 10.075 în sala mare iar restul într-o sală secundară, de antrenament. Durata de execuţie este de 36 luni, iar sala va avea subsol, parter, mezanin şi etaj 1 şi va include spaţii administrative, vestiare pentru sportivi şi antrenori, anexe, spaţii comerciale de alimentaţie publică dar şi o parcare subterană cu 74 de locuri şi 10 locuri în parcare supraterană. Sala va avea de asemenea o zonă de promenadă, scenă pentru spectacole în exterior, alei şi terase înierbate.
 
Din valoarea totală 356,7 milioane lei, primăria asigură 14,1 lei pentru utilităţi şi pentru zonă de amenajare exterioară. 
Sala va fi destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, activităţilor culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea ei la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive.
Construcţia sălii polivalente va permite desfăşurarea următoarelor sporturi: tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov. 
Terenul de sport va avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA - pentru practicarea sporturilor internaţionale. Pentru competiţiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.
Sala va putea de asemenea găzdui evenimente culturale precum concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.